SAVOSA

Creatieve topmiddag bij de Speelfabriek voor onze savosiaantjes!

Met het geld dat we een tijdje terug gewonnen hadden bij de verkoop van de meeste lootjes voor de Grote Clubactie én dankzij een extra gift, zijn we afgelopen zaterdag met onze Savosiaantjes van de F1, E1, E2 en D1 naar de Speelfabriek gegaan voor een te gekke middag vol plezier!

De Speelfabriek is een speelwerkplaats waar je zelf de leukste dingen kunt maken en bijna al je uitvindingen mee naar huis mag nemen. Van wedstrijdjes racen met zelfgemaakte raceauto’s, tot zeep maken, knikkerbanen aanleggen, je eigen boot testen, een ansichtkaart ontwerpen en nog veel meer — onze jeugdleden hebben zich uitstekend vermaakt!

Evi van de E1 schreef erover:

Na onze wedstrijd in Hellevoetsluis, gingen we met de F, E en D teams naar de Speelfabriek in Rotterdam ZuidIk was hier nog nooit geweest maar vond het heel leuk. Er was van alles te doen! Van spelen met elektriciteit, tot zeep maken. Ik kan niet kiezen wat ik het leukste vond, want ik vond alles leuk. Ik heb een houten autootje gemaakt met mijn vriendin. Met dat autootje kon je op een grote racebaan racen.

Ik heb ook een zeilboot van piepschuim gemaakt. Het piepschuim mochten we zelf uitsnijden met een hele hete draad. We konden er ook brieven schrijven met een hele oude typemachine. Dat was heel raar omdat dat veel langzamer gaat dan een laptop. 

De gezellige middag is heel snel voorbij gegaan. We hebben het super leuk gehad met elkaar!