SAVOSA

Geschiedenis

Sprongschot

Peter Bruinzeel was lid van het Handbal Afdelingsbestuur Rotterdam en vanuit de PR commissie ging de bond in de regio Zuid Holland kijken waar in deze regio nog geen handbalvereniging gevestigd was. Zo werd In 1977 door Peter Bruinzeel in Barendrecht Sprongschot opgericht, nadat een oproep in de Schakel genoeg spelers opleverde voor 1 heren en 1 damesteam.
De eerste wedstrijden werden toen nog gespeeld bij HV Actief in Rotterdam Zuid omdat een eigen locatie ontbrak. Zonder vast buitenveld (toen nog gras !) speelde Sprongschot de thuiswedstrijden eerst op een knollenveld bij het zwembad en later op het binnenterrein van atletiekvereniging Energie. De zaalcompetitie speelde Sprongschot in de splinternieuwe Driesprong.

Dynamo – De Schutters – Ancora

Handbal Vereniging Dynamo werd in 1932 opgericht. De laatste jaren van haar bestaan speelde Dynamo nog op het gras tussen de Sintelbaan op Varkenoord op Zuid, maar een grote behoefte aan een eigen, gezelliger veld werd ook gedeeld door de handbalvereniging De Schutters.
Na een fusie speelden zij aan de Charloisse Lagendijk onder de naam RHV Ancora in 1974. Ancora verhuisde in 1982 naar een nieuwe locatie aan de Reijerdijk in IJsselmonde.

De volgende stap

In 2000 volgt een intensieve samenwerking met HV Ancora. De dames hebben dan 2 jaar onder de naam van Ancora gespeeld en de heren onder de naam van Sprongschot. Er zou na twee jaar een beslissing genomen moeten worden hoe verder te gaan. In een buitengewone ledenvergadering is toen unaniem besloten voor een fusie tussen beiden verenigingen.

Een nieuwe vereniging is op 8 augustus 2002 bij de notaris opgericht onder de naam : SAVOSA wat staat voor samenvoeging Sprongschot en Ancora. Deze naam is overigens via een wedstijd onder de leden tot stand gekomen.
Ancora had van de Gemeente te horen gekregen, dat ze van hun vertrouwde plek aan de Reijerdijk weg moesten vanwege de woning uitbreidingsplannen.
Sprongschot was toen al geruime tijd gevestigd in Aksent. Ook Sprongschot moest vanwege woningbouw plannen langs het spoor ruimte maken en kwam zo in Aksent aan de Bachlaan terecht.

Inmiddels zijn er 20 jaar verstreken voor SAVOSA en we gaan ervan uit dat er nog vele sportieve, gezellige jaren gaan volgen!