SAVOSA

Handballers van SAVOSA grijpen net naast de Jan Alma Cup

Vrijdagavond 29 maart was de spanning voelbaar in de Reijerhal van Saturnus. In de volle sporthal werd de handbalfinale van de Jan Alma Cup gespeeld. De Heren 1 van SAVOSA stonden lange tijd op voorsprong maar met 1 punt verschil ging de winst uiteindelijk naar ETC.

De heren van SAVOSA begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. In eerste instantie leek SAVOSA de overwinning binnen te halen, maar tegen het einde van de eerste helft herpakte ETC zich en stond het bij rust 10-11. De finale was een nek-aan-nekrace. De twee teams ging gelijk op en de finale was uiterst spannend. Ook in het publiek voelde je de gespannen sfeer hangen. Beide teams bleven tot het laatste moment strijden. De eindstand was 22-22, wat resulteerde in een verlenging. In de verlenging scoorde ETC uiteindelijk het winnende doelpunt en claimde daarmee de beker, met een eindstand van 24-23.

Ondanks het verlies bleef de teamgeest intact. Direct na de finale bereidden ze zich voor op het paastoernooi in Arnhem, waar ze eveneens mooie resultaten behaalden en met trots op terug kunnen kijken.

Dit jaar werd de finale van De Jan Alma Cup georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond in samenwerking met Saturnus’72 in Ridderkerk. De wedstrijden zijn de afsluiting van de regionale zaalbeker competitie. ETC bereikte de finale door in de halve eindstrijd Oliveo met 32-30 te verslaan. De handbalheren van SAVOSA heeft via een 27-16 overwinning op de Treffers de eindstrijd bereikt.