SAVOSA

SAVOSA D1- Ventura D2

Laatste wedstrijd in de zaal. Laatste wedstrijd in deze bizar moeilijke poule. Vorige wedstrijd tegen Ventura was er niet eentje voor in de boeken…

Werden we in het begin van het seizoen volledig weggespeeld, was er aan het einde van het seizoen te zien dat dit team zich steeds meer staande wist te houden. Na een winst vorige week op DWS, de nummer 1 in de poule, waren de verwachtingen voor deze wedstrijd toch stiekem wel wat hoger. Het zou kunnen. Het is niet onmogelijk. Wie weet worden we toch geen laatste. Let’s go!!

Na een sterke start van onze jongens komen ze in de eerste helft op voorsprong. Ventura blijft jagen maar het lukt ze niet om SAVOSA in te halen. Eerste helft begint steeds wat rommeliger te verlopen. Er is een hoop onduidelijkheid en je ziet daardoor de focus verdwijnen. Bijna rust en daar is de gelijkmaker, 7-7.

Tweede helft start ook nog wat onzeker en Ventura komt tot 2 keer op een lichte voorsprong. Maar wat herpakken de mannen zich!! Er staat een SAVOSA verdedigingsmuur waar je u tegen zegt en in de aanval weten ze elkaar goed te vinden. Er wordt vanuit alle kanten gescoord, opbouw, cirkel en hoeken gaan los. En waar zouden we zijn zonder onze keeper? Die heeft weer een paar reddingen van topklasse!

Laatste paar minuten gaan in en het staat 18-15, dit moeten ze niet meer uit handen geven. Ventura loopt nog iets in maar de laatste 2 goals van SAVOSA zijn een feit en het scoreboard laat 20-18 zien terwijl het eindsignaal klinkt. Gewonnen!! Trots!! Feest!! Wat een hecht team is dit.

Stand is snel ingevoerd en wat zien wij tot onze verbazing? We zijn niet alleen geen laatste geworden in de poule en ook geen eena laatste, maar gewoon 5e! Na alle teleurstellingen is dit toch echt wel de kroon op al het harde werk. En wij als trainers/coaches kijken uit naar het veldseizoen, want wij weten zeker: deze jongens gaan schitteren 🤩.

Van tevoren was al afgesproken om dit zaalseizoen af te sluiten met een welverdiend McDonald’s uitje. En met deze uitslag smaken die patatjes en hamburgers nog lekkerder. En helemaal als je patat en hamburger teamsokken aan hebt! Hopelijk gaan ze nu niet naast hun schoenen lopen 😉