SAVOSA

SAVOSA D2 pakt de kampioenstitel!

In de laatste wedstrijd van het veldseizoen hebben de meiden van SAVOSA D2 alles op alles gezet om kampioen te worden. Ze wonnen met 20-13 van De Meeuwen in een superspannende wedstrijd. Dit was precies genoeg om de titel te pakken. Vanaf de eerste minuut zat de spanning er goed in!

De wedstrijd begon meteen lekker fel. Beide teams wilden snel een voorsprong pakken. Het was SAVOSA die de score opende met een schitterend doelpunt van Indi. De Meeuwen reageerden snel met een tegendoelpunt en de eerste helft ging gelijk op. Juul scoorde een mooi doelpunt en bracht ons weer op voorsprong, terwijl Elize haar team op de been hield met een paar geweldige reddingen. Een mooie actie van Mila op de cirkel zorgde voor de 3-2. Helaas wisten de meiden van De Meeuwen daarna een paar keer door onze verdediging te breken. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft pakten ze zelfs de voorsprong. SAVOSA kreeg wel wat kansen, maar het lukte niet om te scoren. Gelukkig maakte Fenna vlak voor rust de 9-9 na een prachtige aanval opgezet door Liva.

In de tweede helft ging het tempo omhoog en wist SAVOSA binnen enkele minuten de leiding te pakken. Dankzij cruciale reddingen van Noora bleven we aan de goede kant van de score. Het team werkte goed samen in de aanval en vond elkaar steeds beter. Lisanne, die als invaller meedeed, hield zich ook uitstekend staande. Halverwege de tweede helft kwam het keerpunt: SAVOSA zette een sterke verdedigende fase in en de tegenpartij moest alles geven om de achterstand goed te maken. Maar SAVOSA bleef sterk en bouwde in de laatste vijf minuten de voorsprong verder uit met doelpunten van Elize. Met een eindstand van 20-13 in ons voordeel barstte het feest los!

Onder luid gejuich van het publiek werden de kampioenen en hun trainers/coaches Chantal en Nancy toegezongen en gefeliciteerd met champagne en taart. Een mooie beloning voor een pittig seizoen, met ups en downs, maar uiteindelijk hebben de meiden het voor elkaar gekregen: kampioen!