SAVOSA

SAVOSA Dames 1 wint eerste competitiewedstrijd van dit seizoen

Zaterdag 12 oktober – Na een sterke voorbereiding waarin de dames 1 van SAVOSA twee keer op rij wisten te winnen – van zowel hoofdklasser Roda 71′ uit Rotterdam als 2de klasser Coventus uit Zwijndrecht – en 1 keer gelijk speelden – tegen poulegenoot Twist uit vlaardingen – start dan ook eindelijk het seizoen voor SAVOSA Dames 1. De eerste tegenstander van onze dames is geen onbekende, WHC uit Den Haag.

De dames van SAVOSA begonnen sterk aan de wedstrijd. De offensieve dekking stond als een huis, wat er voor zorgde dat de dames van WHC nauwelijks tot scoren kwamen. Echter verliep het aanvalsspel stroef en lieten de dames van SAVOSA het na zichzelf te belonen, waardoor de stand in de eerste helft vrij gelijk op ging. Ruststand 9 – 12 in het voordeel van de dames uit Barendrecht.

Het was duidelijk dat SAVOSA met één doel was afgereisd naar Den Haag, Winnen! Al vroeg in de tweede helft wisten de dames een gat te slaan in de score en preek er op het scorebord een stand van 11 – 21 na 40 minuten handbal. Door een andere dekkingsvorm en de vele snelle aanvallen kregen de dames vertrouwen.

De slotminuten van de wedstrijd stonden dan ook in het teken van de “nieuwe”-meiden van Dames 1. Dit tot groot plezier van de trainersstaf, het team en het publiek. De overgekomen A’tjes, Sanne, Maya en Sara drukten hun stempel op deze slotfase en ook, de van Atomium overgekomen Yvette, wist herhaaldelijk het net te vinden.

Al met al een goede start van de competitie met als eindresultaat een mooie zege, 17 – 28.